De kers op je taartBij The Cakehouse in Heerlen, Limburg, kun je alle Wiltoncursussen volgen!
Rita van Frankfoort is gecertificeerd Wilton en PME instructrice.


Wilton Cursus 1 – Decorating Basics 120,00 euro

basic_decoration
Dit is de basiscursus van Wilton. Zodra je deze hebt gevolgd, kun je doorstromen naar de andere Wilton cursussen. Tijdens de cursus Decorating Basics leer je, stap voor stap, de basisbeginselen van het decoreren met buttercream icing. Je krijgt bakinstructies, leert hoe je zelf icing in verschillende kleuren kunt maken en hoe je deze icing het beste kunt gebruiken.
Tijdens deze cursus leer je de drie basisprincipes van decoreren. Naarmate de lessen vorderen, zul je merken dat je steeds mooiere decoraties kunt maken. Denk aan dropflowers, rozetten, schelprandjes, pompom flowers, blaadjes, chrysanten en de ribbon roos. Tijdens de lessen oefen je het decoreren van koekjes, cupcakes en natuurlijk taarten. Bij deze cursus zijn een materialenpakket en een cursusboek inbegrepen. In het pakket zitten materialen die je nodig hebt om thuis te kunnen oefenen. Deze hebben een waarde van circa € 60,-. Er zitten in dit pakket geen ingrediënten voor de taarten, cupcakes en icing(s) die je tijdens de cursus leert maken. Deze maak je thuis, dus hiervoor heb je nog ingrediënten nodig. Deze cursus bestaat uit vier lessen van twee uur.
wiltoncursussen1


Wilton Cursus 2 – Flowers & Cake Design 120,00 euro
flowers_design
Deze cursus is een vervolg op de Decorating Basics cursus. Je kunt dus alleen deelnemen als je de Decorating Basics cursus hebt gevolgd. Tijdens de cursus Flower & Cake Design leer je hoe je cupcakes en desserts kunt omtoveren tot ware kunstwerkjes. Je ontdekt diverse, bijzondere decoreertechnieken met icing. Zo leer je onder andere hoe je mooie bloemen kunt maken zoals violen, lelies en de beroemde Wilton roos. Ook leer je hoe je de bloemen het beste kunt arrangeren op je taart. Na deze cursus kun je onder andere een mooie border spuiten en beheers je de basketweave. Je leert in deze cursus omgaan met zowel royal icing als met gum paste en fondant.
Bij deze cursus zijn een materialenpakket en een cursusboek inbegrepen. In het pakket zitten materialen die je nodig hebt om thuis te kunnen oefenen. Deze hebben een waarde van circa € 60,-. Er zitten in dit pakket geen ingrediënten voor de taarten, cupcakes en icing(s) die je tijdens de cursus leert maken. Deze maak je thuis, dus hiervoor heb je nog ingrediënten nodig. Deze cursus bestaat uit vier lessen van twee uur.
wiltoncursussen21
Wilton Cursus 3 – Gum Paste & Fondant 120,00 euro
gum-paste_fondant
Deze cursus is een vervolg op de Decorating Basics cursus. Je kunt dus alleen deelnemen als je de Decorating Basics cursus hebt gevolgd. Tijdens de cursus Gum Paste & Fondant leer je hoe je met fondant en gum paste mooie bloemen en decoraties kunt maken. Na afloop kun je onder andere prachtige strikken, chrysanten, rozen, calla’s, rozenknopjes, margrieten en verschillende borders maken. De technieken die je leert, zorgen ervoor dat je thuis in je eigen keuken de mooiste taarten kunt maken. Dat ga je ook laten zien tijdens het eindproject; je zult dan een eigen ontworpen eindtaart maken.
Bij deze cursus zijn een materialenpakket en een cursusboek inbegrepen. In het pakket zitten materialen die je nodig hebt om thuis te kunnen oefenen. Deze hebben een waarde van circa € 60,-. Er zitten in dit pakket geen ingrediënten voor de taarten, fondant, gum paste en icing(s) die je in de cursus leert maken. Deze maak je thuis, dus hiervoor heb je nog ingrediënten nodig. Deze cursus bestaat uit vier lessen van twee uur.
wiltoncursussen31Wilton Additional Wired Flowers 89,50 euroDeze nieuwe cursus van 2 avonden van 2½ uur leert je 3 prachtige bloemen maken: de hibiscus, de hortensia en een mooie grote roos. Tijdens de 2 avonden ga je met behulp van de 28-delige Wilton Gum Paste Flower Cutter set aan de slag. Nadat je deze 3 schitterende bloemen hebt leren maken, kun je zelf aan de slag met de overige uitstekers uit de kit voor andere fantastische bloemen.

Deze cursus is een aanvulling op Wilton 4, maar is ook te volgen indien je géén Wilton cursussen hebt gevolgd!

Zoals bij elke Wilton course zijn de ingredienten niet inbegrepen in de cursusprijs, je dient dus zelf Wilton Gumpaste voor de bloemen mee te nemen. Wij zorgen voor de floral wire, tape etc. Ook werk je met je eigen materialen (denk aan roller en enkele tooltjes). En heb je Wilton 4 gedaan? Neem dan ook je Wilton Flower Mat mee; heb je deze niet? Hij is te koop voor € 16,95, of je kunt tijdens de les die van ons gebruiken.

Unknownimages